Exchange rates: 1 EUR = 4.69 PLN; 1 USD = 4.4 PLN [more...]
Language: polski english

 

 

Lena2

[Poland]Mieszanka ciasta półfrancuskiego

E-mail this Product to friend Add this Product to Basket

Przeznaczona jest do wyrobu delikatnych i wykwintnych wypieków, które powinny charakteryzować się dużym i równomiernym uwarstwieniem bez komór powietrznych z dobrze związanym tłuszczem.


SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

MIESZANKA CIASTA PÓŁFRANCUSKIEGO - 2800 g
JAJA - 500 g
DROŻDŻE - 200 g
ZIMNA WODA - 100 g
MARGARYNA SPECJALISTYCZNA DO CIAST FRANCUSKICH - 2300 g


Wszystkie składniki oprócz margaryny mieszać 2 min. na średnich obrotach lub 1 min. na szybkich obrotach. Ciasto i margaryna powinny mieć taką samą konsystencję. Ciasto rozwałkować na kwadrat o wymiarach 40 x 40 cm, rozłożyć margarynę, zawijając w ciasto i rozwałkować do grubości12-15 mm ( powtórzyć czynność dwukrotnie). Po ostatnim rozwałkowaniu ciasto rozważyć według żądanych wielkości, przykryć folią i schłodzić przez około 20 minut. Ciasto formować w odpowiednie kształty. Jako nadzienie zalecamy krem budyniowy "Pudding". Uformowane ciastka kładziemy na uprzednio przygotowane blachy i pozostawiamy do garowania na 45 minut w temp. 34 C i wilgotności 70 %. Wyrośnięte ciastka smarujemy wodą z jajkiem i pieczemy około 15 minut w temp. ok. 230 C.


Opakowanie - standard worki 25 kg lub na życzenie klienta.
Inquire now

 

Additional information:

Place of origin:Polska
Price:Ask for price
Packing:25 kg

 

Related products: Food & Beverages ->Food Ingredients

 
     
 

Lena2

Street:Wrocławska 53-59
City:Kalisz
Postal code:62-800
Region:Greater Poland
Country:Poland
Phone: +48 62 762 09 13
Fax: +48 62 762 09 13

Contact person

Name and Surname: Tomasz Chlebowski
Mobile: +48 502 751 759
Inquire now